Over het Bureau

Annemiek Engelen Bureau voor Bedrijfspsychologie is Annemiek Engelen.
In 2000 heb ik het bureau opgericht.
Annemiek Engelen Bureau voor Bedrijfspsychologie is gespecialiseerd in het verhelderen en versterken van kwaliteiten van mensen.
Primair richt ik mij op het versterken van persoonlijke effectiviteit. Versterking van persoonlijke effectiviteit werpt vruchten af voor het individu, en voor de omgeving waarin iemand zich bevindt, bijv. de organisatie.
Ik ben psycholoog NIP en werk als coach, procesbegeleider, individuele trainer en potentieel-beoordelaar.

Mijn stijl van werken wordt door cliënten en opdrachtgevers o.a. getypeerd als:
"Veilig en respectvol in benadering. Daarbinnen kritisch, confronterend, en direct. Het zet me aan het denken, èn ik hou de ruimte om zelf de antwoorden te vinden op mijn vragen."
" Zorgvuldig, nauwkeurig en met veel oprechte aandacht en interesse voor wie ik ben."
" Informeel en prettig in het contact."
" Nuchter, helder, terzake, relativerend, humorvol. En het proces aan mij zelf latend: Ik zette de stappen en trok de conclusies. Zij vulde niets in noch duwde ze een kant op."

Ik werk met mijn bureau in een netwerkstructuur. Dat betekent dat ik, indien nodig, samen werk met collega professionals. Op die manier worden projectmatige opdrachten gerealiseerd. Daarnaast schakel ik collega professionals in als het gaat om specifieke deskundigheid.

Mijn loopbaan ben ik gestart als adviseur -later projectleider- werving & selectie bij een grote uitzendorganisatie. Daarna heb ik gewerkt als selectie- en loopbaanadviseur, trainer communicatieve & persoonlijke vaardigheden, en als bedrijfspsycholoog bij een adviesbureau.

Na mijn studie Arbeids- en Organisatiepsychologie heb ik de postdoctorale opleiding bedrijfspsychologie gevolgd. Vervolgens heb ik mij op velerlei manieren geschoold in het begeleiden van persoonlijke ontwikkeling. O.a. door de opleiding loopbaanbegeleiding bij Bureau Jansen Loopbaanadvies & Levenskunst, een opleiding lichaamsgerichte therapie, trainingen energie-management bij CICO, en de opleiding Voice Dialogue voor ervaren trainers/coaches bij Robert Stamboliev, ITP.

 

Bureau | Diensten | Resultaat | Klanten | Partners | Filosofie | Inspiratie Home | Links | Contact