Coaching

Het doel van coaching is om je persoonlijke uitrusting te versterken. Ik werk met je aan het ontwikkelen van zelfinzicht, persoonlijke kracht, en manieren van handelen.
Het doel is dat je meer bewegingsvrijheid in handelen gaat ervaren. Dit wordt ook wel persoonlijke effectiviteit genoemd. Zo kun je de balans herstellen tussen jouw inzet en dat wat je omgeving van je vraagt. Dit werpt niet alleen in je werk- maar ook in je privésituaties vruchten af.

Wanneer?
Als je merkt dat je inspanningen om te reageren in de interactie met je (werk)omgeving, niet tot een bevredigend resultaat leiden, kun je last krijgen van spanning en disbalans. Een coachingstraject kan je helpen om die balans terug te vinden. Voorbeelden van vragen waarmee cliënten bij mij komen:
Hoe motiveer ik mijn medewerkers?
Hoe kan ik beter omgaan met confrontaties, grenzen, tijd, stress, etc.?
Hoe zorg ik dat ik weer tevreden kan zijn met mijn (werk)leven?
Voor wie?
Coaching is geschikt voor iedereen die vanuit een werkgerelateerde situatie ondersteuning zoekt in het versterken van persoonlijke effectiviteit. En voor iedereen die -al dan niet vanuit een werkgerelateerde situatie- ondersteuning zoekt bij het vinden van een antwoord op levensvragen en zingevingsvragen.

Hoe?
Mijn coachingstrajecten bestaan in de regel uit een serie van 6 gesprekken. ‘’In de regel’’, want tenslotte heeft elke grasspriet zijn eigen groeitempo.
De basis van mijn coaching bestaat uit gesprek. Afhankelijk van wat passend is (je vraag, je persoon, het moment in het coachingsproces), zet ik verschillende technieken in om het proces te ondersteunen. Bijvoorbeeld: persoonlijkheidsvragenlijsten, voice dialogue, creatieve technieken, individueel trainen van gesprekssituaties met inzet van een professioneel acteur.

Interesse?
Heb je interesse of vragen? Neem dan gerust contact op: 06-272 04 951 of info@annemiekengelen.nl

 

Bureau | Diensten | Resultaat | Klanten | Partners | Filosofie | Inspiratie Home | Links | Contact